fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 19:46:54
четвъртък | 26.05.2022 | 19:46:54
26.8 C
София

ВАС остави в сила премахването на двуетажна сграда от Лесопарк “Росенец”

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Върховният административен съд остави в сила решението на административния съд в Бургас, с което се отхвърля жалба на “Стрейтлайн” АД срещу заповед от 28.08.2020г. на заместник- кмета по “Строителство, инвестиции и регионално развитие” при Община Бургас, с която е наредено да бъде премахнат незаконен строеж “двуетажна сграда“ от имот в местност “Отманли”, Лесопарк “Росенец”, построена от неизвестен извършител.

Това става известно от решение на съда, публикувано на официалната му страница. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Според ВАС не са налице твърдените в жалбата основания за отмяна и решението на административния съд в Бургас е материално и процесуално законосъобразно и обосновано.

В решението се посочва, че сградата, за която има спор, попада в крайбрежна плажна ивица – имот публична държавна собственост. Не са налице и строителни книжа за постройката, а първите картографски данни за наличие на обект, находящ се в позицията на спорния, са едва от 2006 г. От заключение на вещото лице става известно, че в общината е наличен кадастрален план на базата на лесопарк “Росенец” от 1989 г., в който са отбелязани големите почивни станции, но двуетажната сграда я няма нанесена.

По делото е установено още, че от 12 март 2007г. „Лукойл Гарант България” – Доброволен пенсионен фонд” е продал на „Стрейтлайн” АД имот, находящ се в местността „Отманли” /парк Росенец/, землище на гр. Бургас, кв. “Крайморие” с площ от 9 000 кв.м, ведно с изградените в него сгради и съоръжения: сграда яхт-клуб, едноетажна със застроена площ 174 кв.м, хангар за морски съдове, едноетажен, със застроена площ 308 кв.м, хангар за леки морски съдове, едноетажен, със застроена площ 161 кв.м, помощна сграда с площ от 42 кв.м, ведно с изградените в имота съоръжения и трайни подобрения. Същевременно в представената скица на яхтено пристанище-Росенец от “Лукойл Нефтохим Бургас” не се обхваща територията на сградата, за която се води спор и не е отразена в нея. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук