fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:29

Въпреки недоволни граждани: Ремонтът на театър ”София” продължава

Строителните дейности започнаха на 8 юли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ремонтът на театър ”София” продължава и днес, въпреки множеството негативни коментари на недоволни граждани в социалните мрежи. Те изразяват опасенията си, че облицовката от естествен камък в пясъчен цвят и орнаментите по фасадата ще бъдат нарушени.

Служители на театър ”София” коментираха пред NewsОne, че ремонтът е наложителен и са чакали 20 години за неговото изпълнение. Те допълниха, че на сградата ще ѝ бъде поставена изолация, която ще намали сметките за ток, а фасадата на сградата ще бъде реставрирана. Те обаче отказаха да застанат пред нашата камера, а работници от обекта заявиха, че представителите, които могат да дадат интервю, са на море.

На символичната първа копка, дала старт на ремонтните дейности по сградата на театър ”София”, заместник-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов е заявил, че в рамките на ремонта ще бъде запазен оригиналния вид на сградата с облицовката от естествен камък в пясъчен цвят, както и всички орнаменти, характерни за специфичния ѝ облик.

Съюзът на архитектите в България разпространи становище по темата, което гласи, че ремонтът ще наруши автентичния облик на една от най-емблематичните сгради на българския архитектурен модернизъм.

https://youtu.be/u5g36tetBeg

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img