fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:09

Ваня Григорова: Минималната заплата трябва да е поне 850 лева

Асен Василев е бил причината минималната работна заплата да се замрази, заяви тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебният кабинет трябва да заложи в следващия бюджет повишаване на минималната заплата. Тя трябва да бъде поне 850 лева, ако искаме да изпълним директивата на Европейската комисия. Това заяви икономическият съветник от КТ “Подкрепа” Ваня Григорова.

Тя отбеляза, че Асен Василев е бил причината минималната работна заплата да се замрази на нивата от 1 април.

Тя припомни, че преизчислението на пенсиите от 1 октомври е заложено в бюджета.

“Поради липсващото определение за енергийно бедни – много хора, които имат нужда, няма да получат подпомагане”, заяви икономическият съветник.

Според нея идва момент, в който хората няма да могат да си плащат тока през лятото, преди да дойдат помощите за отопление през есента и зимата.

Григорова изтъкна, че бедните семейства потребяват повече ток.

Тя коментира пред БНР относно ограниченията, които Западна Европа препоръчва, за да се пести в ситуация на газова криза и нарастващи цени на енергоносителите. Определя ги като неприемливи.

Ваня Григорова даде пример с хотели в Австрия, където след 22 ч. вечерта вече спират топлата вода и с Германия, където организират обществени топли стаи, където могат да отидат да се стоплят онези, в чиито домове няма да бъде достатъчно топло. На този фон у нас не се знае дори колко са бездомните хора.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here