-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 07:08:13
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 07:08:13

Външният ни министър пред посланика на Украйна: Стана недоразумение за Крим

Министър Светлан Стоев е поканил украинския си колега Дмитро Кулеба на посещение у нас

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Служебният министър на външните работи Светлан Стоев е приел посланика на Украйна Виталий Москаленко. В хода на разговорите София е препотвърдила категоричната и последователна подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително териториалните й води.

От българска страна е защитена позицията, че анексирането на Крим е в нарушение на международното право. Министър Стоев е изразил виждане, че ситуацията с Крим и конфликтът в Източна Украйна трябва да намерят решение по пътя на преговорите в установените международни формати. МВнР е определило като “недоразумение” ситуацията от последните дни с коментарите за полуострова и е изразена увереност, че това няма да повлияе на отличните приятелски взаимоотношения между София и Киев.

На срещата посланикът на Украйна е обяснил, че последователната ни подкрепа за Украйна е от огромно значение за неговата страна. Той е поднесъл съболезнования за трагичните инциденти в дома за възрастни хора в село Рояк и катастрофата на автомагистрала “Струма”. Министър Стоев е благодарил за изразената съпричастност и е изразил надежда, че украинският му колега Дмитро Кулеба ще има възможност да посети България през следващата година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук