fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:13:14
четвъртък | 26.05.2022 | 21:13:14
25.8 C
София

Външният министър Теодора Генчовска към Държавния секретар на САЩ : Загрижени сме за сигурността на Украйна

Тя подчерта и необходимостта от надеждна отбрана по Източния фланг на НАТО

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие в конферентен телефонен разговор на външните министри от Букурещката деветка (B9) с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Тя сподели общата загриженост за сигурността на Украйна, предвид значителното струпване на руски военни сили по границата.

Генчовска приветства дипломатическите усилия за убеждаване на Москва да предприеме мерки по деескалация, посредством предстоящите срещи в различни формати – двустранния диалог между САЩ и Русия по стратегическата стабилност, Съвета НАТО-Русия и Постоянния съвет на ОССЕ.

Същевременно външният ни министър подчерта необходимостта от надеждна отбрана и възпиране по Източния фланг на НАТО.

Съюзниците изразиха солидарност с Литва, предвид негативни действия на Китай.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук