fbpx
More

  Външните министри заседават в Брюксел по темата с българското вето над Скопие

  Френското председателство и европейските институции вече приеха българските искания за Северна Македония и ги включиха в дневния ред на преговорите

  Посланиците на страните от Европейския съюз ще обсъдят френското предложение за вдигане на българското вето за Северна Македония и започването на преговори за членство. Заседанието е насрочено за тази вечер в Люксембург.

  Позицията на България се очаква да бъде изразена от Външната комисия на Народното събрание, след като на 15 юни правителството прие всички решения, свързани със спора със Северна Македония, да се взимат  от парламента.

  При положителна позиция от българска страна по предложенията на френското председателство, се очаква във вторник на заседанието на Съвета по общи въпроси да бъдат одобрени преговорните рамки, а на срещата на върха за Западните Балкани в четвъртък да бъдат одобрени датите за започване на преговорите.

  Френското председателство и европейските институции вече приеха българските искания за Северна Македония и ги включиха в дневния ред на преговорите.