fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:49:59
петък | 20.05.2022 | 00:49:59
11.3 C
София

Външните министри на България и РСМ разговаряха в София

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министрите на външните работи Теодора Генчовска и Буяр Османи се срещнаха в София, непосредствено преди началото на Второто съвместно заседание между правителствата на България и Северна Македония, съобщиха от Министерството на външните работи.

Двамата първи дипломати изразиха задоволството си от активизирането на диалога през последните седмици, както и увереността си, че предстоящото заседание между правителствата ще допринесе за задълбочаването на положителната динамика в отношенията.

Те приветстваха инициативата за създаване на секторни работни групи като средство за надграждане на политическия диалог и инструмент за идентифициране на практическите ползи от по-активно сътрудничество между България и Северна Македония.

Снимка: МВнР

В рамките на срещата беше направен преглед на актуалното състояние на политическия диалог и двустранните отношения, включително и в контекста на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.

Беше обсъден и полученият през декември 2021 г. от Северна Македония отговор на предложенията на България по пакета за политически въпроси “5+1”.

Външните министри се обединиха около мнението, че директните и интензивни контакти между двете институции са правилният път в посока намиране на взаимноприемливи решения на отворените въпроси.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук