fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:49

Вандали опожариха чисто нова беседка в парк “Бузема”

Обещанието е тя да бъде възстановена до края на годината

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“До кога ще търпим тази безнаказана вандалщина в столичните паркове?!? Поредната изгорена чисто нова беседка в парк “Бузема”, кв. “Овча купел”, срещу “Старата баня“. С този въпрос се обърна към потребителите в социалната мрежа Антония Алексиева, която качи кадри на опожарената беседка.

От снимките ясно се вижда, че недобросъвестните граждани са завлекли дървен материал, за ад запалят огън. В следствие на опита им да се топлят напълно е изгоряла масата.

NewsOne сигнализира кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов, който от нас научи за инцидента. Той обясни, че паркът се поддържа от “Зелена система” и ще им препрати сигнала. От думите му стана ясно, че там няма видео наблюдение.

Свързахме се с директора на дирекция “Зелена система” Димитър Данчев. Той обясни, че беседката е чисто нова и тя е част от общо четири поставени там в края на миналата и началото на настоящата година.

Директорът обеща беседката да бъде ремонтирана, най-късно до края на годината, като масата ще бъде подменена с чисто нова, тъй като от сегашната не е останало нищо.

“Екип ще огледа беседката и ще предприеме всички необходими мерки по възстановяването й. Освен масичката, ще има ремонт на две от гредите, които също са обгорени, както и на покрива и битумните керемиди“, обясни той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img