fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:57

Вандали изпотрошиха арт инсталация на училище в Банкя

Табелата на ценностите беше поставена само преди няколко месеца

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вандали изпотрошиха арт инсталация на Частно основно училище „Цар Симеон Велики“ в Банкя. За това сигнализираха от образователния комплекс, които получили сигнал за хулиганската проява от местни жители.

Двуметровата инсталация, поставена до детска площадка в града, е със счупени и отлепени елементи в долната част, представляващи цветни стрелки с изписани ценности.

„Тази табела представя едни от най-важните качества, които се стремим да предадем на учениците в нашето училище, но вярваме, че те са важни за всеки, независимо от възрастта му. За съжаление човекът или хората, стоящи зад това дело, не ги притежават. Приемаме направеното за доста възмутително“, коментира собственикът на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“ д-р Росица Врабевска.

Снимка: Образователен комплекс “Цар Симеон Велики”

„Тъй като дълбоко вярваме в ценностите, изписани на табелата, започваме процедура по възстановяване на целостта на инсталацията, с което отново искаме да напомним за важността им“, добави още тя.

Табелата на ценностите бе подарък за жителите и гостите на Банкя и бе поставена през месец юли тази година. Арт инсталацията е с височина 2.5 метра и в своята същност представлява масивна конструкция с цветни стрелки, сочещи в различни посоки, на които са изписани едни от най-важните думи в българския език – благодарност, честност, отговорност, търпение, добротворчество, а целта е да напомни едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img