fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:18

Ван И заплаши САЩ с реакция заради посещението на Нанси Пелоси в Тайпе

Той нарече пътуването на председателя на Камарата на представителитедо Тайван е "пълен фарс"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ван И – външният министър на Китай предупреди в сряда по време на срещата на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН), че Пекин ще накаже онези, които обиждат страната.

“Онези, които си играят с огъня, ще загинат от него”, предупреди Ван И, като добави, че пътуването на председателя на Камарата на представителите на Съединените щати Нанси Пелоси до Тайван е “пълен фарс”.

Външният министър също така подчерта, че САЩ “нарушават суверенитета на Китай под прикритието на така наречената “демокрация”.

Освен това Ван И отбеляза, че Китай “няма да остави място за действие на протайванските сили за независимост или намеса от външни сили”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img