fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:25

Валят оставки, но Борис Джонсън отказва да се оттегли

Очаква тази вечер министри от правителството да го убеждават да подаде оставка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Британският премиер Борис Джонсън пренебрегва новите призиви да се оттегли по време на вълна от оставки в неговото правителство, като заяви днес, че това би било “безотговорно” предвид натиска на вътрешните проблеми и войната в Украйна, предаде Ройтерс.

“Наблюдавам проблемите, пред които е изправена страната [. . .] наблюдавам най-голямата война в Европа от 80 години”, каза той пред комисия в Камарата на общините. “И не мога и посмъртно [. . .] да приема, че би било отговорно просто да си тръгна”, гласят думите му. Пред комисията Джонсън каза, че “никой в тази страна не иска политиците да се занимават с изборен инженеринг” и че управляващите трябва да продължат “да служат на гласоподавателите и да решават проблемите, които са важни за тях”.

Междувременно заместник-министърът на износа и равенството Майк Фреър обяви, че напуска правителството с обяснението, че не може повече да отстоява политика, с която е несъгласен. Той се оплака също, че в страната се създава обстановка на враждебност към ЛГБТ+ общността.

Консерваторът Марк Лоугън, частен парламентарен секретар към Службата за Северна Ирландия, също каза, че подава оставка. От поста си на частен парламентарен секретар за министерството на финансите се оттегли и консервативният депутат Крейг Уилямс.

Ройтерс допълни, че се очаква тази вечер министри от правителството на Джонсън да го убеждават да подаде оставка.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img