fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:22

В Западна и Централна България дъждът преминава в сняг, пътищата стават опасни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

През нощта и в понеделник в Западна и Централна България се очаква дъждът да преминава в сняг, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Експертите призовават шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да бъде осигурена проходимостта на пътищата, казват от АПИ.

Приоритет при почистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да бъдат затваряни отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага, заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, трафикът може да бъде ограничаван временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img