4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:09:35
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:09:35

В ямболското село Попово вече се издига паметник на Индже войвода

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Паметник на Индже войвода беше открит в ямболското село Попово. Той е издигнат по повод 200 години от гибелта на легендарния хайдутин.

Идеята за паметник на войводата е от близо десетилетие, но едва преди година е сформиран Инициативен комитет, който събира част от необходимата сума, а остатъкът е осигурен от общинския бюджет на община Болярово. Паметникът е дело на скулптура Христо Дюлгеров и представлява бронзов барелеф, монтиран върху гранитна морена.

Индже войвода загива през 1821 г. в боевете с османските войски при Скулени, на река Прут. Според историци, Папазкьой, както е някогашното име на боляровското село Попово, е неговото родно място.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук