fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:13

В Ямбол правят възстановка на килийно училище

Поводът е 24 май

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В най-стария квартал на Ямбол – „Каргон“ част от Етнографския комплекс ще се превърне в килийно училище на 19 май. Инициативата е по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, информираха от организаторите от Регионалния исторически музей.

Във възстановката на възрожденско училище ще участват третокласници от ямболското Иновативно начално училище „Св. св. Кирил и Методий“, предаде БТА.

Децата ще се запознаят с просветния живот от началото на XІX век и как са протичали по онова време учебните часове. Откритият урок ще води уредникът на музея в отдел „Българските земи през XV – XIX век“ Цветанка Андреева.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img