fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:19

Масови нарушения в Търговище за използването на тротоари за строителни площадки

За нерегламентирана строителна дейност в пешеходните зони глобите са от 50 до 1000 лв

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

21 акта от началото на годината са съставени в град Търговище за  използване на тротоари за строителна площадка, информират от общината.

Подобна нерегламентирана дейност замърсява тротоарите и възпрепятства свободното и безопасно придвижване на гражданите, се казва в информацията.

Последният случай е от 2 август, когато пешеходни зони на ул. „Трети март“ в града са използвани за приготвяне на строителни смеси.

Нарушителите са физически лица. Наложена им е глоба, както е разписано в общинската Наредба за опазване на обществения ред.

За физическите лица глобите са от 50 лв. до 100 лв., а за юридическите лица са в размер от 500 лв. до 1000 лева.

Община Търговище е предоставила и горещ телефон 0601 68 612, на който гражданите могат да подават сигнали за нарушаване на Наредбата, допълват от пресцентъра.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img