fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:49:04
петък | 27.05.2022 | 18:49:04
28.8 C
София

В София се провежда фестивалът за светлинно изкуство “LUNAR” (ВИДЕО)

В рамките на следващите 3 вечери емблематични сгради ще светват след 20:30 часа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започна фестивалът за светлинно изкуство “Lunar” в София. Той е първият по рода си у нас и ще радва жителите и гостите на града до 9 май.  Най-мащабният артфестивал преобразява едновременно 13 места, като по този начин превръща столицата в огромна галерия под открито небе.

В рамките на програмата известни български и чуждестранни артисти от Австралия, Германия, Индия, Испания, Франция, Швеция, и най-вече – от България разказват истории, коментират световни проблеми, провокират въображението и изненадат публиката чрез своето завладяващо светлинно изкуство и високотехнологични светлинни инсталации.

Всяка вечер до 9 май, във времето между 20:30 и 00 часа може да видите видеомапинг шоу “Представи си” върху фасадата на Националната галерия “Квадрат 500” и “Дивата природа”, прожектирана върху сградата на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Интересен акцент от програмата е атрактивната фотографска техника light-painting, която дава възможност за рисуване със светлина. Тя може да бъде видяна в Градската градина.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук