fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:46

В София: Намаляват срока за носене на маска на закрито

Същите ще са в сила от 4 август до 19 август, включително

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В София променят част от новите противоепидемични мерки, които все още не са влезли в сила. Днес служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев се срещна с директора на Столичната районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Причината са множеството въпроси, постъпили в Министерството на здравеопазването и Столичната регионална здравна инспекция относно противоепидемичните мерки, които ще важат от 4 август.

В резултат на разговора СРЗИ издадена нова заповед, в която задължителното носене на маска на закрито ще бъде за периода от 4 до 19 август, включително.

В заповедта се конкретизира още, че мерките не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г.

По отношение на големите търговски обекти, тип мол, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img