fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:23

В следващите 3 дни ще има протести и блокади на пътните фирми в цялата страна

Ще има 20 блокади за 60 минути в цялата страна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Серията от протести протести започва утре в 9 ч. пред Народното събрание. Междувременно на 20 места в страната стачките ще затварят пътни отсечки в рамките на 60 минути, между 10 и 11 часа. От Браншовата камара “Пътища” обявиха, че протестите са безсрочни. Към недоволните пътни строители се присъединиха и Камарата на строителите в България. Те също посочиха като причина липсата на индексация по договорите за строителство.

“Точката за разплащането с пътностроителните фирми липсва в дневния ред. Докато се говори и политиканства за пътищата в България, пътища няма да имаме. Индексацията е от ключово значение, защото са поставени под заплаха неусвояването на близо 10 милиарда европейски средства”, заяви председателят на УС на Браншовата камара “Пътища” Стефан Чайков.

В опит да се справи с нарастващото напрежение от парламентарната Комисия по регионално развитие разглеждат днес проекта на промени в Закона за обществените поръчки. Така ще стане възможна индексацията, за която настояват пътните строители.

“Няма как да няма индексация да могат да вървят строителните дейности по един нормален начин. Така че мисля, че това е един съвсем естествен и логичен ход на нещата, за да можем да спомогнем за този цял огромен отрасъл на икономиката да може да се развива успешно, така че ние ще подкрепим индексацията”, заяви заместник-председателят на комисията Йордан Терзийски

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img