fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:29:07
събота | 21.05.2022 | 11:29:07
17.8 C
София

В сградите на МОН вече се влиза със “зелен” сертификат и тест

От ведомството уточняват, че документ няма да се изисква от деца и от граждани, които идват само до приемната на МОН, за да подават документи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От днес във всички сгради на министерството на образованието и науката се влиза само със “зелен” сертификат, издаден на базата на ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. Това става в съответствие със заповед, която министър Денков издаде преди седмици и по този начин подкрепи усилията на премиера Кирил Петков за спазване на противоепидемичните мерки в държавната администрация.

Резултатът от бързия антигенен тест е валиден до 48 часа, а от PCR теста – до 72 часа.

От ведомството уточняват, че документ няма да се изисква от деца и от граждани, които идват само до приемната на МОН, за да подават документи.

Снимка: МОН

Хората, които не могат да се ваксинират по здравословни причини, представят медицински документ, който удостоверява това.

Служителите на МОН, които нямат “зелен” сертификат, ще работят дистанционно, ако задачите им позволяват това, или ще трябва да излязат в отпуск.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук