fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:13

В Сърбия се провежда учение на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана

То е наречено "Небесен щит 2022" и се извършва с цел проверка на способността на командването и частите от тези родове войски на сръбската армия

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Министерството на отбраната на Сърбия съобщи снощи, че  тази седмица на полигоните за обучение и във въздушното пространство на Сърбия се провежда съвместно тактическо учение на ВВС и противовъздушната отбрана на армията на Сърбия, съобщи агенция Бета. 
 
Учението, наречено “Небесен щит 2022”, се извършва с цел проверка на способността на командването и частите от тези родове войски на сръбската армия да извършват въздушна поддръжка, противовъздушни операции, въздушно наблюдение, насочване, търсене и спасяване, се казва в съобщението.

В продължение на няколко дни авиационните и артилерийско-ракетните части за противовъздушна отбрана с подкрепата на частите за свръзка и въздушно наблюдение, докладване и насочване отработват действия в съответствие с предназначението им, се казва в съобщението на министерството на отбраната, цитирано от БТА.

Посочва се,  че „постигнатите резултати потвърждават високото равнище на сътрудничество и подготовка на частите за изпълнение на бойни задачи, както и че съвременните бойни средства, използвани напоследък от сръбската армия, са напълно интегрирани в единна система, която осигурява многопластова, надеждна и ефективна защита на въздушното пространство на  Република Сърбия”.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here