fbpx
More

  В събота бягаме с кауза за животните

  За трета поредна година в Борисовата градина в София, ще се проведе спортното благотворително събитие „Бягане за животните“. То ще бъде тази събота.  Стартът на маратона ще бъде даден от езерото Ариана точно в 11:00 ч., но преди това желаещите да тичат за животните трябва да се регистрират. Участниците ще трябва да пробягат 5 километра. По този начин ще бъде отбелязан Световния ден на селскостопанските животни и Международния ден на ненасилието.

  „Използваме тези два повода, за да насочим вниманието върху нуждата от повече защита и състрадание към животните и към възможностите за създаване на един по-справедлив свят за тях”, каза Петя Алтимирска, председател на Сдружение „КАЖИ“ и уточни, че единствените изисквания към участниците в бягането са да обичат животните, да обичат спорта и да са готови да се изморят за добра кауза.

  Тя подчерта, че няма възрастови ограничения и няма такса за участието в бягането.

  След маратона ще има награди за победителите в три категории – жени, мъже, деца, като е предвидена и награда за домашен любимец.

  Състезанието „Бягане за животните“ има и благотворителна цел и всеки желаещ може да дари средства на място. Събраните дарения ще бъдат използвани за изграждане на убежище за спасени кокошки – носачки. То ще даде нов дом на няколко птици, чийто живот е започнал в индустриална ферма, в малка клетка или тясно хале. Целта е да бъде осигурен нов, по-хуманен начин на живот на тези птици.