4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:29:12
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:29:12

В събота бягаме с кауза за животните

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За трета поредна година в Борисовата градина в София, ще се проведе спортното благотворително събитие „Бягане за животните“. То ще бъде тази събота.  Стартът на маратона ще бъде даден от езерото Ариана точно в 11:00 ч., но преди това желаещите да тичат за животните трябва да се регистрират. Участниците ще трябва да пробягат 5 километра. По този начин ще бъде отбелязан Световния ден на селскостопанските животни и Международния ден на ненасилието.

„Използваме тези два повода, за да насочим вниманието върху нуждата от повече защита и състрадание към животните и към възможностите за създаване на един по-справедлив свят за тях”, каза Петя Алтимирска, председател на Сдружение „КАЖИ“ и уточни, че единствените изисквания към участниците в бягането са да обичат животните, да обичат спорта и да са готови да се изморят за добра кауза.

Тя подчерта, че няма възрастови ограничения и няма такса за участието в бягането.

След маратона ще има награди за победителите в три категории – жени, мъже, деца, като е предвидена и награда за домашен любимец.

Състезанието „Бягане за животните“ има и благотворителна цел и всеки желаещ може да дари средства на място. Събраните дарения ще бъдат използвани за изграждане на убежище за спасени кокошки – носачки. То ще даде нов дом на няколко птици, чийто живот е започнал в индустриална ферма, в малка клетка или тясно хале. Целта е да бъде осигурен нов, по-хуманен начин на живот на тези птици.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук