fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:29

В Румъния хванаха български камион с нелегални емигранти

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Румънската полиция откри на граничен пункт Нъдлак 2 на румънско-унгарската граница 16 мигранти от Пакистан и Афганистан, които искали да преминат нелегално границата скрити в два камиона, натоварени с пластмаса и мед, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Шофьорите на камионите са един български гражданин и един румънец. Те превозвали стоки за Белгия и Австрия, уточнява в прессъобщение гранична полиция Арад.

След щателна проверка на двете превозни средства бяха открити общо 16 чужди граждани – 12 от Пакистан и 4 от Афганистан, скрити в товарните отделения сред превозваните стоки. Лицата бяха задържани и отведени в щаба на сектора за разследване, където след проверка граничните служители установиха, че те са граждани на Пакистан и Афганистан, повечето от тях търсещи убежище в Румъния и имащи намерение да стигнат до западноевропейска държава, се посочва в съобщението на румънската гранична полиция.

Румънските власти продължават разследването по двата случая.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img