fbpx
More

  В Разград отбелязаха 120-годишнината на НЧ ”Слънчев лъч 1902”

  Зам.-кметът Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и жителите на село Островче

  Зам.-кметът на община Разград Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и жителите на село Островче за 120-годишнината на НЧ ”Слънчев лъч 1902”. Той бе гост на тържеството, което бе организирано пред читалището в селото. Това съобщиха от пресцентъра на община Разград.

  „Това читалище е наистина слънчев лъч не само за жителите на селото, а и на общината. Поздравления за дейностите, които развивате като едно от най-дейните читалища в общината. Не само съхранявате българския дух и култура, но и носите съвременна информация на жителите на Островче,” обърна се към читалищните дейци зам.-кметът Добрин Добрев.

  Приветствия отправиха и председателят на читалищното настоятелство Цена Трифонова и кметският наместник Лина Тодорова.

  Секретарят на читалището Хриска Гамишева обяви една от последните инициативи на читалището – възстановяване на чешмата „Бежана” в местността „Бежана”. Това става по идея на Стоян Димитров и Илко Илиев, а целта е местността да се превърне в привлекателна туристическа дестинация и да се използва като зона за отдих и туризъм. Чешмата вече е възстановена, предстои подмяна на водопровода, за целта е обявена дарителска сметка. Г-жа Гамишева благодари и на ръководството на Община Разград за съпричастността към идеята.

  В празничния концерт за жителите и гостите на село Островче участваха: Детска танцова формация „Капанче” към НЧ”Напредък 1901”-Разград с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев; Детска инструментална група към НЧ”Напредък 1901-Разград с ръководител Пламен Панев; малката певица Габриела Симеонова и Капански ансамбъл-Разград с директор Светослав Стойчев. Програмата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха и голяма част от зрителите.