В разговор на четири очи Борисов признал на Плевнелиев, че ще се оттегли като лидер на ГЕРБ 

Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор", разясни още той

0
92
Снимка: NewsONE

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че в разговор на четири очи Бойко Борисов е признал, че възнамерява да се оттегли като лидер на партия ГЕРБ, съобщи БНР.

“Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ, каза Плевнелиев по време на участие в сутрешния блок на бТВ. 

“Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил “за” европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор”, разясни той. От думите на Плевнелиев стана ясно, че Борисов ясно осъзнава, че хората искат да видят нови лица. 

“Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген”, заяви Росен Плевнелиев.

Според Плевнелиев избори наесен ще има. “Чак тогава се надявам да видя отговорно отношение и да направим правителство на националното съгласие за ускорена интеграция на България в сърцето на Европа. Дано да се получи”, добави той.