2.12.2022 | петък | 01:52

В понеделник освобождават задържаните 228 машини за гласуване

Публикувано:

Сподели поста:

Задържаните 228 машини за гласуване ще бъдат освободени в понеделник, а контейнерът ще бъде предаден на фирмата „Сиела Норма“. За това решение Централната избирателна комисия беше уведомена от главния комисар Тодор Гребенаров, директор на Главната дирекция „Жандармерия“ към МВР.

Освобождаването на устройствата идва след разпореждане на административния съд в София-град.

Бойко Борисов: Открихме 228 други машини извън тези за гласуване (ОБНОВЕНА) | NewsONE

„Сиела Норма“ подаде жалба до съда срещу решението на ЦИК – устройствата частна собственост да останат под охрана, неразпечатани в двора на склада, където се съхраняват държавните машини за гласуване, съобщават от БНР.

До решението на Комисията за задържане на устройствата се стигна, след като от ГЕРБ обявиха, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, намиращи се в един склад с устройствата, които трябва да се използват за вота на 14 ноември.

Според съда обаче Централната избирателна комисия няма правно основание да задържа тези машини, защото те не са част от договора им с фирмата.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху