fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:42:54
неделя | 29.05.2022 | 02:42:54
16.2 C
София

В Колумбия задържаха 1 тон кокаин, предназначен за България

Наркотикът е щял да бъде пласиран в Западна Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Колумбийската служба за борба с наркотрафика е задържала 1 тон кокаин, който е трябвало да стигне до България.

Наркотиците са открити при рутинна проверка на пристанището в Буенавентура. Кокаинът е бил скрит в контейнер, който е бил пълен с кожени дрехи. Той е трябвало да бъде натоварен от кораб на пристанището в града.

Крайната дестинация на плавателния съд е била България, съобщават от местните служби и поясняват, че наркотиците са били пакетирани в пластмасово фолио и са открити с помощта на специално обучени кучета, съобщава БГНЕС.

Предварителното разследване сочи, че целта е била наркотиците да стигнат до България, след което да бъдат пласирани в Италия, Германия и Франция. Стойността на кокаина може да достигне 75 милиона долара на черния пазар.

Буенавенту̀ра се намира в западната част на Колумбия в залива Чоко на Тихи океан. Градът е административен център на област Вале дел Каука. От пристанището се изнася основно кафе, кожи, злато, платина, захар и дървен материал.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук