fbpx
28.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:59

В Казанлък ще се състои благотворителен базар на фондация “Искам бебе”

Събраните средства ще бъдат дарени на местно семейство за ин витро процедура

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Утре в Казанлък от 10:00 до 20:00 часа ще се състои благотворителен базар на фондация “Искам бебе”. Това съобщи координаторът на фондацията в града Силвия Пейчева. Мотивът за провеждането на инициативата е да се съберат пари за ин витро процедура на местно семейство.

Фондация “Искам бебе” е основана в София през 2007 година от Радина Велчева и е инициатор за създаването на “Държавния ин витро фонд”, разказа Пейчева. Работят и с общински ин витро програми, посочи тя. От 2013 година има такава програма и в община Казанлък, по която вече са се родили около 30 бебета, обясни Силвия Пейчева.

В момента вече около 45 общини в България работят съвместно с фондация “Искам бебе” подпомагат семейства, които имат затруднения при зачеването на дете. Сумата, която дават общините, се разпределя между кандидатствалите двойки, обясни Пейчева. 

Тя посочи, че е организирала няколко благотворителни инициативи в Казанлък. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img