fbpx
More

  В Италия хванаха над 4 тона кокаин, има замесени и българи

  Изземването е извършено от италианската финансова полиция и координирано от следователи срещу мафията след продължително разследване, което включва и вътрешната сигурност на САЩ

  Италианските власти конфискуваха във вторник 4,3 тона кокаин на улична стойност от близо четвърт милиард евро в североизточния пристанищен град Триест. Това се приема за удар срещу колумбийския Клан от Залива и една от най-големите акции срещу наркомафията в Европа .

  Арестувани са 38 души за международен трафик на наркотици в Италия, Словения, Хърватия, Холандия и Колумбия, сред които и двама българи.

  Изземването е извършено от италианската финансова полиция и координирано от следователи срещу мафията след продължително разследване, което включва и вътрешната сигурност на САЩ.

  Миналия месец предполагаемият шеф на Клана от Залива Дайро Антонио Усуга Давид, по-известен с псевдонима Отониел беше екстрадиран от Колумбия в Съединените щати.

  Властите в Колумбия го наричат Новия Ескобар.

  По време на разследването агенти под прикритие са участвали в 19 „контролирани доставки“.

  Заедно с дрогата агентите са заловили и 1,8 милиона евро в брой, както и превозни средства, за които се твърди, че са използвани за трафик, включително голям камион.