Второто издание на Националния фестивал на ученическите и студентските рок групи ще бъде открито довечера в Летния театър в Добрич. Музикалният форум ще продължи до 29 юни, сряда, предаде БТА.

Първата вечер на сцената ще „забият“ 12 състава от Варна, Добрич, Силистра, Пловдив, Сливен и Кюстендил, които ще изпълнят по две парчета. Звездно жури в състав Славчо Николов („Б.Т.Р“, „Фондацията“) – председател, Атанас Пенев („Б.Т.Р“), Звезди Керемидчиев („АХАТ“), Велко Поромански („ТЕ“, „Фондацията“) и Благовеста Борчева от Министерството на образованието и науката, ще допуснат до последния етап половината.

На 28 юни шестте банди, класирали се на финала, ще изпълнят други три песни. След конкурсната програма пред публика ще излезе и добричката група Pearls & Stones. Гвоздеят на фестивала ще бъде след награждаването в последната вечер – съвместен галаконцерт на победителите и журито.

Участниците се конкурират за записи в две професионални студиа, участия в два столични рок-клуба и музикални инструменти. 

През май фестивалът стана част от Националния културен календар на Министерството на културата. Патрон на форума е министърът на образованието академик Николай Денков. Началният час е 18:00 ч., а входът е свободен, припомни Николай Нейчев, председател на Нарочно читалище „Добрич – 2017“ и организатор на събитието.