fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:53:54
четвъртък | 26.05.2022 | 17:53:54
26.8 C
София

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски

В него се потвърждава, че Киев иска от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас, както и подкрепа за европейската интеграция на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание. То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Писмото е следствие от разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски.

В писмото, депозирано в НС, се потвърждава, че Киев иска от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас, както и подкрепа за европейската интеграция на страната, допълва БТА.

В същото време в парламента започнаха бурни дебати около решението за предоставяне на оръжие на Украйна.

Време е да намалим “червените линии” и “извиването на ръце” и да продължим промяната. С тези думи в декларация от името на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ председателят й Андрей Гюров се обърна към колегите си от управляващото мнозинство от „Има такъв народ“, „БСП за България“ и „Демократична България“. Декларацията Гюров направи от парламентарната трибуна за началото на новата пленарна сесия. 

Нека не забравяме за какво ни пратиха хората тук, да не забравяме, че сме един отбор, който трябва да запретне ръкави за важните реформи, апелира Гюров и посочи, че от „Продължаваме Промяната“ разчитат на техните силни и единни позиции в зала, в комисии и в работата на правителството. 

Към опозиционните парламентарни групи на ГЕРБ-СДС и ДПС, Гюров се обърна с думите, че досега не са били градивна опозиция. По думите му те са работили против политическата стабилност на страната. 

Гюров очерта и приоритетите в работата на управляващото мнозинство и отчете успехите му през предходната пленарна сесия. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук