fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:16:44
петък | 27.05.2022 | 19:16:44
28.8 C
София

В България няма регистриран случай на заразяване с новия вид остър хепатит (ВИДЕО)

Според данни на СЗО  случаите на неизвестния остър хепатит при деца  са общо  228  в целия свят

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изследваната проба за новия вид остър хепатит на детето от Бургас е отрицателна, увери директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. Изявлението й и идва след като първата изследвана проба на 4 годишното дете, показа, че не се отнася за хепатит от познатите досега видове на този вирус. Пациентът беше изписан вчера от бургаската болница за домашно лечение в добро общо състояние.

“Изследванията, които проведохме и като съпоставихме клиничните данни, биохимичните изследвания, вирусологичните при нас и серологичните за антитела, заключението е, че не отговаря на този остър хепатит с неизяснена етиология, за която трябва да се съобщава.”, заяви проф. Ива Христова.

Според данни на СЗО  случаите на неизвестния остър хепатит при деца  са общо  228  в целия свят. В повечето случаи хепатитът протича леко, децата се възстановяват напълно. При  10% от преболедувалите  се е наложила чернодробна трансплантация.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук