fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:33

В Австралия измериха рекордните 50.7 градуса по Целзий

През последните десетилетия страната губи милиарди заради горещини

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Австралийските власти предупредиха хората да не излизат днес, защото северозападният бряг е обхванат от изключително гореща вълна с температури до 50.7 градуса по Целзий, достигащи рекордни стойности, каквито е имало преди 62 години, предадоха Ройтерс и Франс прес.

През последните две десетилетия Австралия губи годишно средно по 10.3 милиарда
австралийски долара (7.48 милиарда американски долара) и 218 производствени часа заради горещини.

Климатолози и активисти предупредиха, че глобалното затопляне, което се дължи на
парниковия ефект, предизвикан от човешка дейност, особено от изкопаеми горива, е на път да излезе от контрол. Най-горещите години на планетата, откакто се води статистика, са били регистрирани през последното десетилетие.

Австралия е един от най-големите замърсители с въглерод на глава от населението, но
правителството отказва да се откаже от въглищата и други отрасли, свързани с изкопаеми горива, защото така ще бъдат загубени работни места.


- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img