4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:03:10
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:03:10

В 20 часа приключва преброяването на населението

До момента са преброени под 75% от населението на България

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В 20 часа днес приключва преброяването на населението на България. Досега са преброени около 5,2 млн. българи, което е малко под 75% от населението.

Преброяването, което започна на 7 септември, първо онлайн, беше съпътствано от технически проблеми и хакерски атаки, но всичко беше преодоляно сравнително бързо. Като най-голям проблем се очерта огромният брой адреси, от които хора трябваше да предадат кода от електронното си преброяване, но така и преброител не ги посети. В последствие се оказа, че хората няма да бъдат посетени, ако няма проблем с подадената от тях информация. За спокойствието на други пък Националният статистически институт разкри електронна поща, където бяха получени над 2500 кода. За желаещите да се преброят на място бяха отворени и преброителни центрове както в столицата, така и в цялата страна. Заради различните проблеми, срокът на онлайн преброяването беше удължено до 30-ти септември, а не както беше първоначаллно обявено – до 17-ти. Преброяването от преброители също беше удължено от 3 октомври на 10-ти октомври.

На 11 октомври продължава приемат по имейл кодовете от преброяването и ще работят преброителните центрове, които бяха разкрити в страната.

От НСИ обещаха междинни данни от преброяването да има около Коледа и припомниха, че глоби ще има само за онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването и категорично отказват да вземат участие в него.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук