fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:27

В 12 области на страната ще духа силен вятър в петък

Валежи от сняг се очакват във вторник

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Последният работен ден от седмицата ще посрещнем с ниски температури и жълт код за силен вятър в 12 области на страната. На места в Западна България ще има ниска облачност или мъгла, която ще се разсее до обяд. След това денят ще е слънчев с рехава облачност, а температурите ще тръгнат нагоре и ще са в интервала от 5 до 10 градуса. Ще се усили вятърът – поривите в Дунавската равнина, а по-късно и в някои области на Южна България, ще са до 60-70 километра в час.  

В планините температурите слабо ще се повишат, но ще остане студено и ветровито. Особено силен вятър се очаква по Старопланинските склонове, а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са между минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

В събота ще е ветровито, с повече облаци сутринта и по-малко следобед. Слаб сняг е възможно да превали в Стара планина. В неделя слънцето ще е по-щедро. И през двата почивни дни дневните температури ще се колебаят в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобед и вечерта обаче, с преминаване на студен атмосферен фронт, вятърът ще се усили и ще започне захлаждане. Валежи от сняг се очакват във вторник, когато и температурите ще се понижат.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img