4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:39:27
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:39:27

Уволненият от ВТУ доц. Михов: В Университета дават дипломи на студенти, които не са стъпвали там

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов, който беше дисциплинарно уволнен от ВТУ “Св. Св. “Кирил и Методий”, обвини висшето училище в сериозни нарушения. Бившият депутат заяви, че в университета са дали 175 дипломи на студенти, които никога не са посещава ВТУ. Информацията за това той изпратил като сигнал до прокуратурата. Това се е случило преди 3 години.

„Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.

снимка: ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”


„Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаеш, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, заяви още уволненият преподавател.

Преди няколко дни от ръководствто на ВТУ разпространиха позиция до медиите, в която заявиха, че доц. Милен Михов е дисциплинарно уволнен от университета и че за някои от действията му би трябвало да се поинтересува прокуратурата.

ВТУ уволни кандидата за президент на ВМРО | NewsONE

„От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, заяви доц. Михов.

„В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, заяви доцентът. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.
Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета.

Ректорът на университета е един от членовете на Инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент за втори мандат.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук