fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:46:32
неделя | 29.05.2022 | 02:46:32
16.2 C
София

Увеличение на цените на лекарствата у нас

Причината е заради скъпия ток

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Увеличение на цените на повечето от лекарствата, които се продават без рецепта, както и на някои от антибиотиците, които се продават по аптеките, съобщиха от Nova.

Страната ни е на едно от първите места в ЕС по високи цени на антибиотици.

Причината за увеличението е цената на тока. Десетки фармацевти са притеснени, че ще са принудени да затворят. Сметките през последните месеци са нараснали почти тройно. Затов те настояват и за незабавна помощ от държавата.

Някои аптеки отчитат увеличение в сметките си със шест пъти.

“В 12 аптеки имаме около 30 хиляди лева допълнително на месец. Продаваме регулирани стоки, с регулирани цени. Няма как да икономисваме от нищо”, обясни собственик на верига аптеки у нас Николай Костов.

Заради повишените цени на лекарствата все повече сънародници избират да си закупят нужното от съседна Румъния. Фармацевти прогнозират, че увеличението в цените на лекарствата у нас ще продължи.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук