fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:26

Ускоряват изграждането на газовата връзка с Гърция

Тя трябва да бъде завършена до месец юли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изграждането на проекта за нова газова връзка Гърция – България ще бъде ускорено. Това обяви от парламентарната трибуна енергийният министър Александър Николов. По думите му правителството прави всичко възможно, за да бъде изграден по-бързо интерконекторът.

Целта, която е поставена, е да бъде завършена тръбата до юли, преди началото на следващия отоплителен сезон, обясни енергийният министър. Той намекна, че икономически интереси са в дъното на забавянето на газопровода у нас.

Проектът отново нашумя след като стана ясно, че на 21 декември държавната “Булгаргаз” е сезирала ДАНС за теч на информация по договора за доставка на газ от Азербайджан. Преди това компанията е сезирана за евентуалното нарушение от международния консорциум, който се занимава с добива и доставката на газ от находището “Шах Дениз 2”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img