fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:46:58
петък | 27.05.2022 | 17:46:58
28.8 C
София

Урсула фон дер Лайен: СУ е мястото, където се виждат високите постижения на България

Председателят на ЕК благодари на българския народ за изключителната щедрост към украинците, които бягат от войната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Софийският университет е мястото, където най-ясно се виждат високите постижения на България. Двамата с премиера Кирил Петков сме разговаряли за необходимостта от съчетаване на високите научни постижения с бизнес сектора, за да се разработят продукти, които след това наистина могат да осигурят пазарна стойност. Това каза в изявление до медиите председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

„Знам, че има проекти, които са изключителни, иновативни, това са конкретни проекти — например спътниковата технология, във връзка с която имаме много очаквания. Такива иновации са от съществено значение, за да запазим устойчивостта и конкурентоспособността на нашата икономика и нашето общество. Затова очаквам с голямо нетърпение да видя иновации, създадени в Европа — и тук става дума за наши собствени иновации, например за сигурни технологии — безценен актив в един все по-неспокоен свят“, каза председателят на ЕК.

Урсула фон дер Лайен благодари на българския народ за изключителната щедрост към украинците, които бягат от войната.

Вие сте приели повече от 130 000 бежанци във вашата страна; много от тях остават тук. И тъй като не знаем със сигурност кога ще свърши конфликтът, важно е да мобилизираме всичките си усилия, за да помогнем на бежанците и на вътрешно разселените лица. Знаете, че разполагаме с гъвкави европейски фондове, така че можете незабавно да се възползвате от тях за покриване на разходите за бежанците,“ се казва в изявлението на Лайен.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук