fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:32:46
петък | 20.05.2022 | 07:32:46
5.7 C
София

Урсула фон дер Лайен определи като “изключителна стъпка” връчването на въпросника на Зеленски

Тя заяви, че кандидатурата на Украйна за ЕС ще бъде разгледана в рамките на седмици

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че въпросникът, който тя самата връчи на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещението си в Киев е важна стъпка напред, предаде от Асошиейтед прес.

Фон дер Лайен заяви пред Си Ен Ен, че отговорите на въпросника ще ѝ позволят да прецени дали да препоръча страната като кандидатка за присъединяване към Европейския съюз, допълва БТА.

Процесът обикновено отнема години, но Фон дер Лайен заяви, че кандидатурата на Украйна ще бъде разгледана в рамките на седмици. Тя изрази увереност, че украинците “принадлежат към нашето европейско семейство”.

“Вчера някой ми каза: “Знаете ли, когато нашите войници умират, искам да знаят, че децата им ще бъдат свободни и част от Европейския съюз”, добави Фон дер Лайен. “Те са в изключителна ситуация, в която трябва да предприемем извънредни стъпки”.

“За мен е ясно едно: след тази война, когато Украйна се възстановява, когато подкрепяме Украйна във възстановяването на страната, това ще бъде придружавано от реформи”, подчерта тя.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук