fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:50:06
четвъртък | 26.05.2022 | 04:50:06
16.7 C
София

Урсула фон дер Лайен оценява Плана за възстановяване и устойчивост

НПВУ е на обща стойност повече от 13 млрд. лева

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България е готова с окончателния проект на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Очаква се днес документът да бъде подписан в София от премиера Кирил Петков и председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, която пристигна снощи в столицата.

Фон дер Лайен беше посрещната от Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Лена Бориславова, началник на кабинета. Днес председателят на Еврокомисията ще се срещне с министър-председателя Кирил Петков. Двамата ще посетят Софийския университет “Свети Климент Охридски”.

Националният план за възстановяване и устойчивост на България е на обща стойност повече от 13 млрд. лева, от които националното съфинансиране е в размер на около 2 млрд. лева. като средствата ще бъдат получени срещу реформи.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук