fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:52:56
петък | 27.05.2022 | 18:52:56
28.8 C
София

Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел заминават за Киев в събота

След телефонен разговор с Володимир Зеленски австрийският канцлер Карл Нехамер е поредният европейски лидер, който обяви плановете си също да пътува до Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще пътуват до Киев, съобщи говорител на ЕК.

Предвижда се в събота гостите да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. По-късно същия ден ЕС се очаква да обяви първите постъпили заявки от организации от целия свят за дарения за Украйна, добави говорителят.

Преди дни в Киев бе председателят на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя бе първият представител на институциите на ЕС, който посети украинската столица след започналото изтегляне на руските войски от района, допълва БТА.

След телефонен разговор, проведен с украинския президент Володимир Зеленски австрийският канцлер Карл Нехамер стана поредният европейски лидер, който обяви плановете си да пътува до Украйна, предаде ДПА.

Канцеларията на Нехамер потвърди, че той ще посети Киев в идните няколко дни, за да обсъди с украинския президент Володимир Зеленски  хуманитарната и политическа подкрепа за Украйна, предаде Ройтерс.

Досега Австрия е предоставила на Украйна около 17,5 милиона евро от своя фонд за бедствия в чужбина, както и 10 000 каски и над 9100 защитни жилетки за употреба от гражданите.

Австрия, която не е член на НАТО, скоро ще предостави и допълнителна хуманитарна помощ, съобщиха от канцлерството. От съображения за сигурност не бяха оповестени допълнителни подробности за пътуването на канцлера. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук