fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:34

Урсула фон дер Лайен честити на български избирането на Кирил Петков

Поздравления дойдоха и от председателя на Съвета на Европа Шарл Мишел

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави на български език Кирил Петков за избирането му за министър – председател.

“Поздравления за избирането Ви за министър-председател на България, Кирил Петков! Нека започнем да работим заедно за бързото стартиране на NextGenerationEU (Плана за икономическо възстановяване) в България, за да осъществим успешно зелено и цифрово възстановяване”, заяви председателят на ЕК.

Честитката обаче имаше и куриозен момент. Първоначално дер Лайен написа, че очаква да се срещнат с Петков на срещата на върха на лидерите на страните от Европейския съюз в четвъртък. Час по-късно обаче постът беше редактиран в тази си част, защото се оказа, че на срещата на върха ще присъства не той, а президентът Румен Радев.

Поздравления дойдоха и от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. В Twitter той написа, че очаква да се срещне с новия български премиер.

“Очаквам да работим заедно по дневния ред на Европейския съюз за стабилността на региона и съседите ни”, написа още председателят на съвета на Европа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img