fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:53

Управляващите в Скопие приеха “френското предложение”

За днес е обявен и поредния протест, организиран от опозицията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ в РС Македония единодушно подкрепи френското предложение за започване на преговори на страната за членство в ЕС.  Решението беше взето на среднощно заседание.

Централният съвет очаква предложението да бъде подкрепено от всички политически субекти в парламента, като направят допълнителни заключения относно европейското предложение, в съответствие с парламентарните процедури. 

 В съобщение на партията се казва, че “решението е взето в полза на държавните и национални интереси, както и на стратегическите цели за членство в ЕС”. 

С това си решение на практика партията на премиера Димитър Ковачевски одобрява започването на преговорите за членство в ЕС.

Управляващите категорично застават зад безусловното зачитане на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с ЕС по никакъв начин”.

Основният коалиционен партньор Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети категорично подкрепи френското предложение. В парламента само депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и крайнолявата проруска “Левица” са против предложението. 

За днес е обявен и поредния протест, организиран от опозицията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img