fbpx
More

  Университетът по хранителни технологии в Пловдив въвежда магистърска програма за виното и високоалкохолните напитки

  Тя ще се осъществява под егидата на Международната организация по лозата и виното- OIV, съобщиха от висшето училище

  Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив въвежда нова магистърска програма “Технология на виното и високоалкохолните напитки”. Тя ще се осъществява под егидата на Международната организация по лозата и виното- OIV, съобщиха от висшето училище. Обучението ще е на английски език, като част от лекторите ще бъдат водещи в своята област чуждестранни експерти.

  Програмата е със срок на обучение две години, като ще започне от учебната 2022/2023 година. С нейното въвеждане УХТ ще бъде третият университет в света, след висши училища във Франция и САЩ, предлагащ програма съм сертификат от OIV.

  В партньорство с Медицинския университет в Пловдив, УХТ разработва обща магистърска програма по хранене и диететика в изпълнение на стратегическата си цел да продължи предлагането на нови хибридни специалности, изготвени съвместно с висши училища у нас и в чужбина. В две нови специалности ще бъдат приемани бакалаври през предстоящата учебна година. Това са “Компютърно управление и автоматизация” и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите продукти”. 

  Девет са общо професионалните направления за бакалаври и магистри, по които от тази есен се очаква да бъдат приети 762-ма студенти в редовно и задочно обучение. В четири от бакалавърските програми обучението се провежда и на английски език, а в една – на френски. Те са съобразени със съвременните изисквания на пазара на труда, което позволява над 80 на сто от обучаващите се да започнат работа по специалността още като студенти или до една година след дипломирането, според висшето училище, допълва БТА.