fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:24:28
неделя | 29.05.2022 | 01:24:28
16.8 C
София

Унгария и Словакия може да получат компенсации в замяна на спирането на руския петрол

В последния вариант на проекта за санкции, двете страни вероятно ще получат отсрочка на петролното ембарго до края на 2024

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейският съюз може да предложи на Унгария финансова компенсация, за да я убеди да подкрепи ембаргото върху руския петрол съобщава изданието Политико.

В последния вариант на проекта за санкции,  Унгария и Словакия вероятно ще получат отсрочка на петролното ембарго до края на 2024 г.,две години по-късно, отколкото останалите страни от ЕС.

Очаква се мерките да бъдат обявени официално на 18 май.

Украйна възнамерява да преустанови притока на руски газ към Европа през ключов транзитен пункт.

Украинският газопреносен оператор обяви, че ще спре транзита на руски природен газ през Луганска област и обвини за решението си руските окупатори.

От “Газпром” обявиха, че предлаганото превключване на спряната част от транзита през станция в контролираната от Украйна област Суми е технически невъзможно.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук