fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:47

УМБАЛ “Св. Екатерина” с нов изпълнителен директор

Към бившия директор е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Проф. д-р Николай Димитров е новият изпълнителен директор на УМБАЛ “Св. Екатерина”. Той е назначен от министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, съобщават от ведомството.

Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в гр. София, специалност “Медицина”. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен “доктор на науките” в област “Кардиология”.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ “Св. Екатерина”, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ “Св. Екатерина”, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ “Св. Екатерина” и болница “Лозенец”. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ “Св. Екатерина”.

В периода 2015 г.  – 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.

От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания. Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ “Доверие”,
гр. София.

Ръководният екип на Министерството на здравеопазването изказва благодарността си към проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница “Света Екатерина”. Към бившия изпълнителен директор е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img