fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:36

Украйна засилва натиска за отвоюването на Херсонска област

Междувременно военноморските сили на Украйна потвърдиха, че в три украински черноморски пристанища е започнала подготовката за възобновяване на износа на зърно

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украинските въоръжени сили оказват все по-голям натиск за връщане на окупираната Херсонска област, твърдят западни военни източници. Ключовият Антоновски мост към град Херсон беше изваден от строя, след като беше повреден от украински ракети с голям обсег. Междувременно военноморските сили на Украйна потвърдиха, че в три украински черноморски пристанища е започнала подготовката за възобновяване на износа на зърно.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че деокупацията на страната му ще бъде провеждана с всички достъпни инструменти. Той коментира разрушаването на Антоновския мост в Херсонска област от украинските военни, като посочи, че това е било необходимо, за да не могат руските сили да разполагат с логистични възможности. Според временно изпълняващия длъжността ръководител на местната окупационна администрация мостът не е унищожен изцяло, но пораженията правят преминаването по него невъзможно.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here