fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:41:44
неделя | 29.05.2022 | 01:41:44
16.8 C
София

Украйна забрани всякакъв внос от Русия

Днес официално обявихме пълно прекратяване на търговията с държавата агресор, написа във Фейсбук министърът на икономиката Юлия Свидиренко

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украйна забрани всякакъв внос от Русия, един от ключовите й търговски партньори преди войната с годишен внос на стойност около 6 милиарда долара, и призова и други държави да последват примера й, като наложат по-сурови икономически санкции на Москва, предаде Ройтерс.

Днес официално обявихме пълно прекратяване на търговията с държавата агресор, написа във Фейсбук министърът на икономиката Юлия Свидиренко. Отсега нататък никакви продукти на Руската федерация няма да могат да бъдат внасяни на територията на нашата държава, допълни Свидиренко.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари обмяната на стоки и услуги между двете съседни държави на практика беше спряла, но вчерашното решение превръща прекратяването на вноса в закон.

Бюджетът на врага няма да получи тези средства и това ще намали неговия потенциал да финансира войната, подчерта министър Свидиренко. Тази стъпка на Украйна може да служи за пример за нашите западни партньори и да ги стимулира да засилят санкциите срещу Русия, включително с въвеждането на енергийно ембарго и изолация на всички руски банки, добави министърът на икономиката, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук