fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:33:51
събота | 28.05.2022 | 00:33:51
21.1 C
София

Украйна: Трети пореден ден няма договорени хуманитарни коридори за евакуация

Водят се "трудни преговори" за уреждане на хуманитарни коридори в Херсонска и Харковска област

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украйна не може за трети пореден ден да осигури съгласието на Русия за отваряне на хуманитарни коридори за евакуция на блокирани цивилни, съобщи вицепремиерът Ирина Верешчук, цитирана от Ройтерс.

“Днес, 19 април, за жалост, няма никакви хуманитарни коридори”, написа Верешчук във Фейсбук. По думите ѝ продължават засилените обстрели в Донбас, където според президента Володимир Зеленски е започнала нова офанзива на Русия.

Усилията да бъде осигурен безопасен коридор за изтегляне на мирните жители от обсадения южен град Мариупол многократно се проваляха и двете страни си разменяха за това взаимни обвинения. Русия отрече да напада цивилни, добавя БТА.

“Според Мариупол: руснаците отказват да осигурят коридор за напускане на цивилните в посока Бердянск”, заяви Верешчук.

По думите ѝ се водят “трудни преговори” за уреждане на хуманитарни коридори в южната Херсонска област и източната Харковска област.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук