fbpx
More

  Украйна търпи загуби и иска още оръжейни доставки

  Украинските сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града

  Украинските сили понасят болезнени загуби в боевете срещу руските войски както в град Северодонецк, така и в региона на Харков, съобщи украинския президент Володимир Зеленски.

  В своето вечерно обръщение той също така каза, че в този момент Украйна се нуждае от модерни противоракетни оръжия и добави, че няма оправдание за забавените доставки. 

  Руските ракети и артилерия причиняват доста жертви и разрушения. 

  Украинските сили все още се опитват да евакуират цивилни от Северодонецк, след като Русия унищожи последния мост към града. 

  “Най тежките сражения, както преди, са в Северодонецк и други близки градове и селища. Загубите, за жалост, са болезнени. Но ние трябва да се държим здраво – да се държим здраво е от такова критично значение за Донбас. Колкото повече загуби понесе врагът там, толкова по-малко сили ще му останат, за да продължи със своята агресия”

  Междувременно, Русия обяви, че е готова да евакуира цивилните, които се укриват в химическия завод “Азот” в украинския град Северодонецк. Предложението е било направено за днешния ден.

  Тежки обстрели обаче има и в региона на Харков, където Русия се опитва да заздрави позициите си, след като наскоро беше отблъсната.